Testarea la Baylor este însoțită de consiliere

Din anul 2007, de când a demarat programul gratuit de testare al Baylor atât în cabinetele fixe, cât și în unitatea mobilă, toate persoanele testate pentru depistarea infecției cu HIV sau cu virusurile hepatitice B sau C au beneficiat și de consiliere pre și post testare.

Consilierea pre-testare este personalizată în funcţie de nevoile clienţilor și ocupă, în medie, 10 până la 20 minute. Clientul este asigurat de protejarea confidenţialităţii asupra tuturor informaţiilor şi aspectelor abordate în timpul şedinţei

În timpul consilierii se oferă informaţii cu privire la virusurile hepatitice B și C și HIV, la testele efectuate și la modalitatea de recoltare.

Persoana care beneficiază de consiliere este ajutată să identifice riscurile la care s-a expus, voluntar sau involuntar, de-a lungul timpului. După consilierea pretestare și acordarea consimţământului informat de către client pentru testare se face recoltarea şi procesarea testelor.

Comunicarea rezultatelor se realizează în acelaşi climat confidenţial, în cadrul unei şedinţe de consiliere post-testare, care poate dura până la 30 minute. Comunicarea rezultatelor se face într-un limbaj clar şi simplu. Întotdeauna se verifică dacă persoana a înţeles corect semnificaţia rezultatelor şi, în timpul acestei sesiuni, este încurajat dialogul.

În cazul în care clientul dorește să reducă din timpul alocat consilierii poate face consiliere on-line pe site.

La Fundația Baylor Marea Neagră testarea pentru depistarea infecției cu virusurile hepatitice B, C şi a infecţiei cu HIV se face în baza unei programări prealabile la numărul de telefon 0241.691.730 sau direct pe site.

În luna august programul cabinetelor de testare este întrerupt în perioada 10-23 august, testările urmând a fi reluate începând cu 24 august.

 

Share

Articole similare