Persoane juridice

Puteţi investi în comunitate sponsorizând proiectele Baylor! Redirecţionaţi 20% din impozit pentru a susţine cauza în care credeți!

Vă invităm să vă alăturaţi Fundaţiei Baylor, şi să susţineţi proiecte şi campanii care contribuie la dezvoltarea de servicii eficiente de prevenire și îngrijire a bolilor infecțioase şi a diabetului. Despre proiectele şi campaniile curente ale Fundaţiei puteţi afla mai multe informaţii aici: Campaniile Baylor

Cum? Conform legislaţiei în vigoare, companiile pot folosi 20% din impozitul pe care îl plătesc către stat pentru a sponsoriza o cauză socială în care antreprenorii şi angajaţii cred.

Nume, Prenume (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Detalii

 

Valoarea sponsorizării poate fi:

  • În baza art.25, alin (4), lit i din Codul fiscal, 20% din impozitul pe profit sau 5 la mie din cifra de afaceri (minimul dintre cele două) pentru companiile care sunt platitoare de impozit pe profit;
  • În baza art.55, alin (1) din Codul fiscal, 20% din impozitul pe venit pentru companiile care platesc impozit pe venit (microîntreprinderi).

Contribuabilii plătitori de impozit pe profit scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

  • valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situațiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor;
  • valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit se reporteazã în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.

Plătitori de impozit pe venit sunt microîntreprinderile, persoane juridice române care, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent, au realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 1.000.000 euro. Microîntreprinderile  care efectuează sponsorizări pentru susținerea entităților nonprofit care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile înregistrate, pânã la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective.

Titular cont: Fundația Baylor Marea Neagră
Cod fiscal: 16810410
IBAN: RO34 UGBI 0000 0320 1470 2RON
Banca: Garanti Bank Constanța
COD SWIFT: UGBIROBU