Constănţenii au aflat despre pericolul reprezentat de hepatitele virale B şi C

dsc_1825Aproximativ 200 de constănţeni au primit informaţii despre pericolul reprezentat de hepatitele virale B şi C în cadrul unei acţiuni organizate de Fundaţia Baylor Marea Neagră.

Evenimentul a avut loc vineri, 9 septembrie, pe faleza cazinoului din Constanţa.

la acţiune de informare despre pericolul reprezentat de hepatitele transmise prin virusurile B şi C, despre căile de infectare şi metodele de prevenire au participat consilierii, dar şi voluntarii Fundaţiei. Reprezentanţii Baylor le-au explicat constănţenilor şi turiştilor cum să se protejeze împotriva virusurilor hepatitice B şi C şi le-au oferit informaţii despre vaccinare şi imunizare.

Hepatitele virale reprezintă un real pericol pentru sănătatea românilor, iar vaccinarea este cel mai eficient mod de a ne feri de infectare.

Potrivit rapoartelor Centrului European de Control şi Prevenire al Bolilor, numărul de infecții cu virusul hepatitic B a scăzut constant în ţara noastră, de la 486 în 2010 la 266 în 2014. În contrast, în Europa s-a înregistrat o creștere a numărului de pacienți diagnosticați, de la 16.370 în 2010 la 22.442 în 2014.

« Inapoi la lista