Lansăm un nou program pentru viitorii asistenți medicali împreună cu OMV Petrom S.A.

Criza sanitară provocată de virusul SARS-CoV-2 a afectat și elevii școlilor sanitare și studenții facultăților de medicină, care nu au mai putut efectua stagiile de practică în spitalele partenere instituțiilor de învățământ. Fundația Baylor Marea Neagră oferă o soluție de îmbunătățire a abilităților practice, prin sesiuni de lucru, unu-la-unu cu asistente cu experiență.

Cu susținerea financiară a  OMV Petrom, Baylor lansează noul calendar al sesiunilor de instruire pentru studenții școlilor sanitare postliceale din județul Constanța. Acestea vor include:

  • Sesiuni informative concepute să îi ajute să dobândească cunoștințe teoretice despre boli infecțioase și cronice pentru 400 de viitori profesioniști din domeniul sănătății,
  • Sesiuni teoretice despre puncția venoasă și
  • Sesiuni de pregătire practică cu câte doi participanți pentru însușirea abilităților practice și încrederii necesare pentru efectuarea de puncții venoase pentru 80 de elevi.

OMV Petrom asigură în cadrul programului „Meseria de asistent medical – o provocare zilnică” fondurile necesare – 22.800 lei pentru achiziționarea de echipamente, manechine de practică, kituri de puncții venoase și brațe anatomice.

Astfel, baza materială pe care Fundația Baylor Marea Neagră o va pune la dispoziția cursanților va fi diversificată și extinsă, pentru a putea răspunde mai bine nevoilor de învățare a tehnicii de puncție venoasă.

Sesiuni informative despre bolile infecțioase pentru 400 de viitori asistenți medicali:

Medicul Maria Pătrașcu este bucuroasă să împărtășească din cunoștințele acumulate precum și din îndelungata sa experiență profesională elevilor școlilor postliceale sanitare din județul Constanța și cadrelor medicale aflate la început de drum.

Cursul se dorește a fi un ajutor concret pentru o mai bună înțelegere a problemelor pe care le ridică bolile infecțioase. Participanții la cursul „Principiile generale ale profilaxiei bolilor infecțioase” vor avea ocazia să participe la sesiuni interactive de informare, în cadrul cărora vor primi răspunsuri la multe dintre întrebările lor.

Cursuri de puncție venoasă pentru 80 de elevi:

Cursanții vor putea exersa tehnicile de efectuare a puncţiei venoase, de recoltare de sânge arterial şi venos, montare de perfuzie la adult și sugar cu ajutorul umătoarelor echipamente:

  • Simulator acces venos la sugari.
  • Simulator acces venos în braț de adult, în mărime naturală, care permite învățarea și exersarea puncției venoase.
  • Kituri pentru efectuarea injecțiilor intravenoase și a transfuziilor de sânge și care constau din perne individuale, care se fixează pe antebraț.
  • Aparat pentru vizualizarea venelor adânci.

Cursurile de puncție venoasă vor avea loc pe 25 iunie, 30 iulie, 27 august,  24 septembrie, 22 octombrie, 26 noiembrie. Formularul de înscriere poate fi completat aici. Calendarul va putea fi extins în funcție de solicitări. Vor avea prioritate grupurile organizate precum și elevii școlilor sanitare din Constanța, Medgidia și Mangalia care optează pentru încheierea unui protocol de colaborare pentru organizarea practicii elevilor cu Fundația Baylor Marea Neagră.

Pentru desfășurarea în siguranță a cursurilor de puncție venoasă, organizatorii propun ca acestea să se desfășoare după cum urmează:

Modulul teoretic – online, prin intermediul unei platforme de videoconferință, urmat de un test pentru evaluarea cunoștințelor;

Modulul practic – la sediul Fundației, în grupuri de câte doi elevi, pe baza unei programări prealabile.

Desigur că invitația de participare la cursuri rămâne în continuare valabilă pentru studenţii colegiilor și facultăţilor de medicină şi pentru profesioniştii din domeniul sanitar care se află la început de drum.

Share

Articole similare