Proiecte

Donaţia de medicamente

Programul de donaţii de medicamente iniţiat de Fundaţia Baylor Marea Neagră continuă şi în acest an. În ultimii 10 ani, unul dintre cei mai vechi parteneri ai Baylor România, Fundația AmeriCares din Statele Unite ale Americii, a sprijinit programele Fundației Baylor Marea Neagră cu donații atingând o valoare totală de peste 60 de milioane de […]

Citeste mai mult

„Am nevoie de lapte”

Viziunea Baylor Romania este de a trăi într-o comunitate fără discriminare, capabilă să oprească transmiterea unor infecții grave, cum ar fi HIV și hepatitele virale. Misiunea Baylor Romania este sa ajute comunitatea să dezvolte servicii eficiente de prevenire și îngrijire a bolilor infecțioase. Un copil are 100% șanse să se nască și să rămână sănătos, […]

Citeste mai mult

Extinderea Centrului de Excelență Clinică Baylor

În anul 2015, fundația Baylor a demarat un amplu proiect de construcție pentru a permite extinderea cu încă un etaj a Centrului de Excelență Clinică din Constanța, din strada Prelungirea Liliacului nr. 10. Proiectul va fi finalizat pe parcursul anului 2016 și va permite modernizarea, reabilitarea și extinderea clădirii actuale, precum și extinderea serviciilor pentru […]

Citeste mai mult

Învață-mă să zâmbesc

Proiectul “Învață-mă să zâmbesc!” își propune să dezvolte abilități de exprimare emoțională și relaționare socială unui grup de 10 copii infectați și afectați de HIV, prin participarea la o tabără terapeutică pe o perioadă de 5 zile. Tabăra terapeutică va îmbina exerciții specifice terapiei de grup cu activități recreative orientate terapeutic. Activitățile din cadrul proiectului […]

Citeste mai mult

Intervenții stomatologice mai sigure pentru beneficiarii Baylor

“Aceste dispozitive, care sunt de ultimă generație ne permit să efectuăm tratamente mai corecte și mai sigure, în condiții de vizibilitate maximă și ne ajută să eliminăm starea de stres cu care pacienții vin la dentist deoarece acum aceștia înțeleg mai bine la ce tratamente vor fi supuși și nu mai suferă în timpul intervenției”, […]

Citeste mai mult

Pompierul Zahăr Ars revine în grădinițele din județul Constanța

Pompierul Zahăr Ars își continuă și în 2015 aventurile în grădinițele din județul Constanța.

Demarat în 2013 în grădinițele din satele și comunele constănțene, când a înregistrat un succes răsunător, continuat în 2014 în unitățile de învățământ preșcolar din localitățile din zona costieră a Mării Negre proiectul își propune să atingă în 2015 un număr mai mare de beneficiari.

Astfel, dacă în 2013 piesa de teatru în care personajele Regina Zurluzi, paznicul ei, Dragonul, Doctorul Băndăjescu și Pompierul Zahăr Ars și Microbii a fost susținută în fața a peste 900 de copii, în 2014 numărul acestora a depășit cu puțin 1000 de spectatori, iar în 2015 această cifră va fi cu siguranță cu mult mai mare.

Trebuie menționat că acesta este singurul proiect de educație pentru sănătate pentru copii de la noi din țară, derulat prin intermediul teatrului de păpuși.

Citeste mai mult

Inimi deschise, vieți salvate

Copiii beneficiarilor Baylor precum și mamele acestora vor avea parte până la sfârșitul acestui an de analize medicale gratuite și de medicamente, ca urmare a donației primite din partea cora City Park și a clienților săi. Banii au fost stânși în cadrul campaniei “Luna inimilor deschise”, care s-a desfășurat timp de trei luni, cu începere din luna mai.

Citeste mai mult

Achiziția unui mini ultracongelator pentru Copiii Prețioși

Proiectul “Copiii prețiosi” derulat de Fundația Baylor, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în sprijinul copiilor proveniți din familii în care cel puțin un membru este seropozitiv, continuă și anul acesta.

Permanent, specialiștii centrului urmăresc starea de sănătate a beneficiarilor, monitorizarea copiilor prețioși și a membrilor familiilor acestora fiind o parte importantă a activității lor. Periodic sunt făcute testări și li se efectuează analize de laborator, o parte dintre probe necesitând stocarea și transportarea către laborator. Pentru a nu fi compromise probele trebuie depozitate în anumite condiții impuse de standardele în vigoare.

Citeste mai mult

Avem grijă ca viața să meargă mai departe

Ca urmare a statisticilor îngrijorătoare cu privire la existența unui număr tot mai mare de cazuri de hepatita B și C în Romania, Fundația Baylor Marea Neagră împreună cu Fundația AbbVie din Statele Unite ale Americii au pus bazele unui proiect de testare și îngrijire pe termen lung pentru hepatite.

Cunoscută pentru activitatea sa în domeniul bolilor infecțioase și mai ales în domeniul infecției cu HIV, datorită parteneriatului susținut cu Spitalul de Boli Infecțioase Constanța de peste zece ani la Centrul de Excelență Clinică din Constanța, Fundația Baylor își propune prin proiectul “Avem grijă ca viața să meargă mai departe”, să transfere cele învățate despre nevoile persoanelor cu HIV și în domeniul îngrjirii persoanelor cu hepatite virale. Proiectul are în vedere susținerea pe termen lung a pacienților și familiilor acestora. Provocările cu care se confruntă aceștia sunt multiple, nevoile lor fiind legate de adaptarea la diagnostic, transformarea stilului de viață, precum și de îmbunătățirea sănătății mentale.

Citeste mai mult

Mii de locuitori ai zonei costiere vor fi informați anul acesta cu privire la bolile infecțioase

Parteneriatul Baylor-OMV Petrom, în cadrul proiectului de consiliere și testare, pune accent, în 2014, pe informarea adulților din zona costieră a Mării Negre. În cadrul acestui proiect laboratorul mobil Baylor se va deplasa, conform unui calendar prestabilit, în localitățile costiere ale județului Constanța. Astfel, în luna iunie, în fiecare zi de marți laboratorul mobil va fi prezent, în intervalul orar 10.00-15.00, în Parcul Tăbăcăriei din municipiul Constanța, în luna iulie în Parcul Arheologic din apropierea Primăriei Constanța, în august în parcul din zona Far, iar în septembrie în cel de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Citeste mai mult