Finalizate

2% pentru viață

Centrul de Excelență furnizează servicii medicale și psihosociale persoanelor din regiunea Dobrogei care suferă de boli infecțioase. Din 2001 și până în prezent, la serviciile existente (stomatologie, boli infecțioase, obstetrică-ginecologie, pneumologie, testare rapidă și psihosociale) s-au adăugat planificarea familială și serviciile primare de cardiologie.

Citeste mai mult

Campania Cum “arată” sângele tău? din nou la Maritimo

Fundația Baylor Marea Neagră reia campania de testare pentru HIV și hepatite Cum “arată” sângele tău?.

Astfel, în perioada 9 februarie-6 aprilie, în fiecare zi de luni, în intervalul orar 14.00-18.00 orice constănțean care merge la Complexul Comercial Maritimo Shopping Center va putea să se adreseze echipei Baylor. Campania dă posibilitatea celor netestați de cel puțin șase luni să își cunoască starea de sănătate prin efectuarea unor teste gratuite pentru depistarea infecției cu HIV sau a infecției hepatitice de tip B sau C.

Citeste mai mult

La Baylor, Fetița cu chibrituri se numește Selma

Selma și Emel sunt două surori asistate și monitorizate de Fundația Baylor Marea Neagră, fetițe care și-au pierdut mama la începutul lunii noiembrie a acestui an. Selma este infectată cu HIV, în vreme ce sora ei mai mică este declarată seronegativă. Surorile au rămas în grija bunicii materne și locuiesc într-o comună din județul Constanța, într-o cameră improvizată direct pe pământ, fără lumină, apă și căldură. Pentru a se încălzi, bunica a improvizat o sobă pentru care adună în permanență scânduri și surcele de pe câmp.

Citeste mai mult

Direcționează 2% din impozitul pe veniturile obținute în 2013 către Fundația Baylor

Distrugerea virusurilor hepatitice B și C și a virusului HIV de pe instrumente nu se realizează prin folosirea spirtului, a lămpilor cu ultraviolete sau a flăcării. Aceste metode sunt des folosite de populație care, din lipsa de informare, apelează la ele gândind că este de ajuns pentru a se proteja de o eventuală infecție cu cele trei virusuri. Fundația Baylor Marea Neagră informează cetățenii asupra metodelor corecte de distrugere a virusurilor hepatitei B și C și a HIV și, în plus, oferă celor care doresc posibilitatea de a se testa gratuit pentru a-și verifica starea de sănătate.

Citeste mai mult

Ajuta 5 oameni fara nici un efort

Fundatia Baylor Romania doreste sa le multumeasca tuturor celor care au inteles si au raspuns mesajului Campaniei 2% Baylor din acest an, intitulata „Ajuta 5 oameni fara nici un efort”. Prin campania recent incheiata, peste 650 de persoane au redirectionat 2% din impozitul lor pe venit organizatiei noastre, fapt ce ne demonstreaza ca suntem sustinuti si apreciati.

Citeste mai mult

Am primit lapte. Mulţumesc!

Dragi prieteni, colaboratori, parteneri, în august 2012 v-am cerut ajutorul în numele a 59 de bebeluşi şi a familiilor lor. Copilaşii aveau nevoie de 5000 de cutii de lapte praf, pentru a putea fi hrăniţi până la vârsta de doi ani. Sănătatea lor depindea de acest lapte cu atât mai mult cu cât alăptarea la sân nu era o opţiune pentru ei, întrucât mamele lor sunt infectate cu HIV, iar posibilităţile financiare ale părinţilor nu le permiteau să asigure copiilor hrana adecvată. Pentru ei, am început campania "Am nevoie de lapte".

Citeste mai mult

Copiii pretiosi – Campanie de strangere de fonduri

Există 98 la sută şanse ca o mamă infectată cu HIV să nască un copil sănătos, dacă primeşte sprijin de specialitate în acest sens. Motivaţi de această posibilitate, fundaţia Baylor a dorit să mobilizeze comunitatea constănţeană prin organizarea unei seri caritabile. Oameni de afaceri, personalităţi politice dar şi artişti precum Mihai Traistariu, Ovidiu Lipan Tandarica […]

Citeste mai mult