Fundaţia Baylor Marea Neagră lansează Laboratorul Mobil de Testare si Consiliere

Fundaţia Baylor Marea Neagră a organizat o conferinţa de presă cu prilejul lansării oficiale a Laboratorului mobil de testare si consiliere pentru HIV si virusurile hepatitice B şi C. Momentul a marcat şi debutul unui nou proiect de testare şi consiliere realizat cu sprijinul Heineken Romania prin programul pentru responsabilitate socială realizat în parteneriat cu Asociaţia CSR Nest, “Heineken pentru comunităţi”, care se va desfăşura în oraşul Constanţa.

Pentru că multe persoane nu s-au putut testa până acum la Centrele Baylor din cauza programului de lucru sau a lipsei mijloacelor de transport, Baylor a înfiinţat un laborator mobil de testare şi consiliere păstrând gratuitatea şi confidenţialitatea serviciului.

Evenimentul s-a desfăşurat joi, 28 iulie, de Ziua Internaţionaţională a Hepatitei, la ora 11.00, în parcul din faţa Primăriei Constanţa, zi in care s-au petrec peste tot în lume evenimente menite să responsabilizeze persoanele în legătură cu virusurile hepatitice.

Informaţii suplimentare

Pentru rezultatele remarcabile obţinute în domeniul hepatitelor B şi C, Fundaţia Baylor Marea Neagră a fost acceptată ca membră a Alianţei Mondiale pentru Hepatită (World Hepatitis Alliance). Alianta Mondiala a Hepatitei are rolul de lider mondial in aceasta arie si sprijina actiunile care au ca menire sa imbunatateasca viata persoanelor care traiesc cu hepatita cronica virala B si C. Printr-o mai buna constientizare, prevenire, ingrijire, sprijin si acces la tratament, si lucru indeaproape cu reprezentantii guvernelor se doreste eradicarea acestei boli de pe planeta.
Alianta Mondiala a Hepatitei este o organizatie non-guvernamentala care reprezinta mai mult de 280 de grupuri de pacienti cu hepatita B si C, din intreaga lume. AMH este guvernata de un consiliu de format in totalitate din pacienti cu hepatita B sau C si alesi de catre grupuri de pacienti din cele sase regiuni ale OMS: Africa, America, Marea Mediterana de Est, Europa, Asia de Sud-Est si Pacificul de Vest.

România are cel mai mare număr de pacienţi cu hepatită din Europa. Unul din zece români este infectat cu un virus hepatitic şi nu-şi cunoaşte diagnosticul. Virusurile hepatitice B şi C dezvoltă boli fără simptome sau cu simptome foarte uşor de confundat cu alte afecţiuni uşoare, astfel încât fără o testare de rutină făcută la timp, cei mai mulţi pacienţi află despre prezenţa virusurilor în organism atunci când este prea târziu. Ei sunt diagnosticaţi de cele mai multe ori direct cu insuficienţă hepatica severă sau cu cancer hepatic. Iată de ce este atât de importantă testarea la timp.

Share

Articole similare