Fundația Baylor a primit distincția ONG de Nota 10

Potrivit reprezentanților OMV Petrom motivul pentru care membrii echipei Baylor au fost premiați este “Pentru că au depășit toate barierele și au reușit să schimbe mentalități, vieți și comunități”. Fundația Baylor Marea Neagră colaborează cu OMV Petrom din 2011, compania petrolieră fiind implicată în finanțarea unor proiecte cum ar fi Programul de consiliere și testare gratuită cu Laboratorul Mobil pentru HIV, hepatita B și C, derulat în comunitățile rurale din Dobrogea sau Programul de educație pentru sănătate, ”Aventurile Pompierului Zahăr Ars la malul mării”.

Ca urmare a colaborării dintre OMV Petrom și Fundația Baylor până la finalul anului 2013 peste 4000 de persoane au beneficiat de testare și consiliere și aproape 11.000 au primit informare cu privire la bolile infecțioase. De asemenea 100% dintre pacienții Baylor infectați cu HIV, precum și 90% din pacienții cu hepatită C au fost referiți către specialiști. Aceștia sunt, în prezent, fie în evaluare, fie urmează terapia sau sunt sub supraveghere.

În plus, pentru anul 2014 se așteaptă ca până la final 1000 de adulți să beneficieze de informații cu privire la riscurile contactării bolilor infecțioase, iar 900 de copii din grădinițe să învețe despre educația pentru sănătate participând la o piesă de teatru de păpuși.

Share

Articole similare