Fundaţia Baylor a încheiat lucrările de renovare şi modernizare ale cabinetului din Policlinica 1

De la stânga la dreapta, Mihaela Bogdan, director de programe la Fundaţia Baylor Marea Neagră, Ș.L. Dr. Cătălin Nicolae Grasa, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” şi Cornelia Banu, director îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean

Cabinetul de testare al Fundaţiei Baylor Marea Neagră a fost renovat şi modernizat la începutul acestui an, bugetul alocat lucrărilor şi achiziţiilor depăşind 4 000 euro. Proiectul de investiţii a inclus lucrări de reparaţii, igienizare, renovare,  iar mobilierul a fost înlocuit în totalitate.

Ana-Maria Schweitzer, director executiv la Fundaţia Baylor, a declarat: „Pentru noi este important să facem astfel încât serviciile noastre de testare voluntară să fie uşor de accesat de toţi cei interesaţi. Acesta este motivul pentru care susţinem trei centre de testare, dintre care două în municipiul Constanţa, unde ne adresăm unui număr mare de beneficiari şi potenţiali beneficiari. Investiţia în renovarea şi modernizarea cabinetului din Policlinica 1 a reprezentat un efort necesar: acum îi vom putea întâmpina pe toţi cei interesaţi într-un spaţiu modern şi prietenos. Pentru   Fundaţia Baylor este importantă prezenţa în comunitate. În Policlinica 1 suntem prezenţi din 2007. Oamenii sunt interesaţi să îşi afle starea de sănătate dacă sunt îndeplinite câteva condiţii: să fie uşor să acceseze astfel de servicii, să fie la îndemână, să fie gratuite, să nu fie condiţionate, de exemplu, de asigurarea medicală.” 

Proiectul de investiţii a început în ianuarie 2019. În perioada desfăşurării lucrărilor, cabinetul de testare din Centrul de Excelenţă Clinică Baylor a preluat şi efectuat şi testările care fuseseră programate pentru cabinetul din Policlinica 1.

Programul de testare voluntară pentru HIV se

Cabinetul Baylor pentru consiliere pre şi post testare, Policlinica 1, 243

desfăşoară fără întrerupere din 2007. Începând din 2010, Fundaţia Baylor Marea Neagră a extins progamul de testare şi pentru hepatitele B şi C.

Ș.L. Dr. Cătălin Nicolae Grasa, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Constanţa s-a arătat interesat în special de rezultatele înregistrate de Fundaţia Baylor în activitatea de testare. Aflând că echipa departamentului de testare a efectuat peste 7.900 de testări voluntare în 2018 şi a depăşit 75.000 de testări de la debutul programului, în 2007, a apreciat că aceste rezultate reprezintă cea mai bună carte de vizită pentru Baylor. Doctorul Cătălin Grasa a declarat:  „Este o treabă excelentă, o acțiune pe cât de bună, pe atât de necesară pentru comunitatea constănțeană. Prezența acestui cabinet în cadrul Ambulatoriului completează serviciile medicale supraspecializate, în domeniul care v-a consacrat de-a lungul anilor. Vă mulțumim și vă asigurăm de tot sprijinul nostru, la fel cum am făcut și până acum.

Baylor, Cabinetul destinat recoltării probelor de sânge pentru efectuarea testelor pentru HIV, hepatita B şi hepatita C

Mihaela Bogdan, director de proiecte la Fundaţia Baylor Marea Neagră a prezentat conducerii rezultatele procesului de renovare şi modernizare şi a trecut în revistă principiile după care se desfăşoară sesiunile de consiliere – testare – comunicare a rezultatelor. În încheiere a declarat: „Pentru Fundaţia Baylor este important să fie cât mai aproape de beneficiarii serviciilor pe care le oferim. Aici, în cabinetul din Policlinica 1, reuşim acest lucru, fiind aproape de două categorii importante: personalul medical care efectuează testarea pentru cele trei virusuri atât la angajare cât şi periodic la indicaţia medicului de medicina muncii şi pacienţii spitalului. Sperăm că lucrările de renovare şi modernizare desfăşurate aici vor adăuga un plus de atractivitate serviciilor noastre.”

 „Aţi făcut o treabă foarte bună modernizând cabinetul din Policlinică! Felicitări pentru decizia de a face această investiţie! Doresc să vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi pentru colegii noştri din Spitalul Judeţean: faptul că vom putea continua colaborarea, că Fundaţia va efectua şi în viitor testări gratuite pentru HIV, hepatita B şi hepatita C pentru personal medical angajat al spitalului reprezintă pentru instituţia noastră un ajutor financiar important. Fundaţia Baylor Marea Neagră a început să testeze toate cadrele medicale din spital şi de la secţiile exterioare ale acestuia în martie 2018, iar colaborarea va continua prin testarea pentru HIV, hepatita B şi hepatita C a tuturor noilor angajaţi,” a declarat Cornelia Banu, director îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean.

Fundaţia Baylor Marea Neagră:

În prezent, Fundația Baylor Marea Neagră se ocupă cu prevenirea, tratarea și îngrijirea persoanelor afectate de boli infecțioase şi cronice, mai precis de hepatitele virale, infecţia cu HIV şi diabet. Baylor își desfășoară activitatea la Centrul de Excelență Clinică în Constanța, susține trei centre de consiliere și testare rapidă în regiunea Dobrogea şi un laborator mobil.

Share

Articole similare