Dăm dislike hepatitei virale C!

Fundaţia Baylor Marea Neagră a lansat, în colaborare cu Asociaţia Elevilor din Constanţa, o nouă broşură cu informaţii referitoare bolile infecţioase, mai exact la virusul hepatitic C, la căile de transmitere ale acestuia şi la cele de prevenire a infectării.

Elevii din judeţul Constanţa au primit primi broşura electronică şi vor afla pericolul reprezentat de hepatitele virale, punând accent pe modul de transmitere al acestora.

Acesta este o nouă etapă a colaborării dintre Fundaţia Baylor Marea Neagră şi Asociaţia Elevilor din Constanţa. Cele două organizaţii susţin o campanie de informare şi de conştientizare asupra pericolului reprezentat de hepatita virală C.

„Sunt încă multe lucruri de făcut pentru a reduce riscul infectării cu virusul hepatitic C, dar primul pas este să facem informaţia accesibilă şi interesantă pentru elevi. Ne dorim ca acţiunile desfăşurate de Fundaţia Baylor Marea Neagră în colaborare cu Asociaţia Elevilor din Constanţa să contribuie la o mai bună conştientizare a riscurilor de contactare a hepatitelor virale, motiv pentru care vorbim în ea despre relaţii sexuale, despre tatuaje şi piercing-uri. Prevenirea îmbolnăvirii este extrem de importantă, iar tinerii trebuie să ştie ce să facă pentru a rămâne sănătoşi, mai ales că sunt la vârsta noilor experienţe, a curiozităţii şi a neînfricării. Broşura Dislike HEP C, ca şi cea lansată anul trecut, Dislike HEP B, a fost gândită să fie pe placul tinerilor cărora le este dedicată, informaţia fiind prezentată cât mai prietenos, uşor de înţeles şi de reţinut. Parteneriatul cu Asociaţia Elevilor din Constanţa ne bucură şi sperăm să ajutăm împreună la evoluţia unei generaţii mai informate şi, bineînţeles, mai sănătoase”, a declarat Ana-Maria Schweitzer, directorul executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră.

„Anul trecut lansam broşura Dislike HEP B. Revenim acum cu broşura Dislike HEP C. Ne bucurăm că parteneriatul nostru cu Fundaţia Baylor Marea Neagră continuă. Ne dorim ca toţi colegii noştri să conştientizeze care sunt riscurile infectării cu virusul hepatitic C şi ce pot face ca să evite acest lucru. Broşurile pe care Fundaţia Marea Neagră le pune la dispoziţia tinerilor îi informează şi îi esponsabilizează pe destinatarii informaţiilor, aşa cum deja ne-am convins pe parcursul celorlalte colaborări. Îi îndemnăm pe toţi colegii noştri care au împlinit vârsta majoratului să se testeze pentru HIV şi hepatite virale B şi C, reţinând că pot face gratuit acest lucru la Fundaţia Baylor Marea Neagră. Profităm de ocazie şi pentru a spune că ne dorim ca educaţia pentru sănătate să fie privită cu o mai mare grijă  pentru sănătate în România. Sănătatea nu este un subiect tabu, simţim nevoia ca această materie să fie inclusă în curricula şcolară de la cei mai mici ani de studiu,aşa cum prevede legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului”, a declarat Mihai Tănase, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Share

Articole similare