Învață-mă să zâmbesc

Proiectul “Învață-mă să zâmbesc!” își propune să dezvolte abilități de exprimare emoțională și relaționare socială unui grup de 10 copii infectați și afectați de HIV, prin participarea la o tabără terapeutică pe o perioadă de 5 zile. Tabăra terapeutică va îmbina exerciții specifice terapiei de grup cu activități recreative orientate terapeutic.

Activitățile din cadrul proiectului vor fi derulate de 4 psihologi cu experiență clinică, ce activează de cel puțin 5 ani în cadrul departamentului psihosocial al Fundației Baylor Marea Neagră.  Doi dintre psihologi au specializare în psihoterapie – aceștia vor coordona activitățile psihoterapeutice din programul de dimineață, iar ceilalți doi psihologi vor coordona activitățile de socializare și  cele reacreative din programul de după amiază. În plus, permanent copiii vor fi supravegheați medical de o  asistentă a fundației, care cunoaște regimul terapeutic al copiilor și poate interveni pentru orice situație problematică din punct de vedere al sănătății.

La finalul proiectului toți copiii vor fi trecut prin întreg programul terapeutic stabilit și vor fi capabili să identifice emoții, să le gestioneze, vor învăța să aplice regulile de bază de comunicare cu ceilalţi și vor învăța cel puţin o strategie de rezolvare a unei situaţii problematice şi vor cunoaşte paşii ce trebuie parcurşi pentru a lua o decizie și a depăși o problemă.

Proiectul este susținut financiar de Fundația United Way România și compania Metropolitan Life prin programul „Alături de tine”, care alocă finanțare pentru mai multe ONG-uri locale ce desfășoară proiecte sociale în zonele din țară unde există agenții Metropolitan Life.

Vezi comunicatul de presa cu privire la proiect.

« Inapoi la lista