Intervenții stomatologice mai sigure pentru beneficiarii Baylor

“Aceste dispozitive, care sunt de ultimă generație ne permit să efectuăm tratamente mai corecte și mai sigure, în condiții de vizibilitate maximă și ne ajută să eliminăm starea de stres cu care pacienții vin la dentist deoarece acum aceștia înțeleg mai bine la ce tratamente vor fi supuși și nu mai suferă în timpul intervenției”, a declarat Rodica Mihai, asistent medical în cadrul cabinetului de stomatologie.

Având în vedere că o preocupare permanentă a ExxonMobil Romania este legată și de contribuția la îmbunătățirea sănătății membrilor comunității în care își desfășoară activitatea, în 2015, compania s-a orientat spre sprijinirea programului implementat de Fundația Baylor Marea Neagră și dedicat luptei împotriva discriminării persoanelor seropozitive în așezămintele medicale.

Concret, acest sprijin a constat într-o contribuție financiară în valoare de peste 39.500 de lei pentru achiziționarea unor dispozitive destinate cabinetului de stomatologie al Centrului de Excelență Baylor, cabinet în care orice persoană seropozitivă poate primi tratament gratuit, indiferent de situația în care se află. Se evită astfel apariția unor incidente neplăcute întâlnite în alte cabinete stomatologice, când pacienții au fost refuzați în momentul în care și-au dezvăluit diagnosticul.

“Mi-a fost întotdeauna teamă să merg la medicul dentist, iar după ce am fost diagnosticată cu infecție cu HIV această teamă s-a accentuat deoarece unii medici nu doresc să trateze persoane seropozitive și mă puteam lovi oricând de un refuz. De când vin la Fundația Baylor pot spune că această teamă aproape a dispărut deoarece aici am oricând ușa cabinetului stomatologic deschisă, iar medicul știe să mă calmeze și să îmi explice pe îndelete ce tratament îmi va face”, a declarat o beneficiară a Baylor.

DSC_0770Se știe că persoanele infectate cu HIV care își respectă tratamentul și își tratează și celelalte probleme de sănătate care nu au legătură cu infecția cu HIV au o speranță de viață asemănătoare cu persoanele neinfectate. Acesta a fost și motivul pentru care Fundația Baylor a dezvoltat servicii complementare destinate persoanelor seropozitive (stomatologie, pneumologie, planificare familial, cardiologie), pe care, cu ajutorul partenerilor, încearcă să le dezvolte și să le îmbunătățească în permanență.

Câștigul pentru comunitate este substanțial, deoarece în cazul în care pacienții cu HIV sunt în stare bună de sănătate, riscul de transmitere a bolii scade. De asemenea, pacienții cu stare bună de sănătate sunt capabili și motivați să devină și să rămână membri productivi ai societății.

Cele patru dispozitive achiziționate de Fundația Baylor Marea Neagră ca urmare a sprijinului financiar al ExxonMobil Romania ajută medicul stomatolog să vizualizeze mult mai bine leziunile și să vadă cât de profund poate interveni și elimină starea de durere și de disconfort pentru pacienții mai sensibili. De asemenea, unul dintre aparate permite vizualizarea cavității bucale și a leziunilor cu o cameră care transmite imaginea pe un ecran astfel încât i se poate arăta pacientului ce probleme are și cum se va interveni. Anual, peste 700 de clienți ai cabinetului de stomatologie vor beneficia de tratamente efectuate cu aceste aparate.

“ Succesul și sustenabilitatea activității noastre depind de cât de bine gestionăm interesele comunităților în cadrul cărora lucrăm. Infecția cu HIV poate fi prevenită, poate fi tratată și, datorită unor instrumente îmbunătățite de conștientizare, prevenire și tratament, numărul deceselor cauzate de HIV la nivel global a scăzut mult. Fundația Baylor Marea Neagră este foarte activă în sprijinirea acestori eforturi prin coordonarea unor programe speciale la nivel local. Apreciem foarte mult abordarea Fundației Baylor Marea Neagră și suntem încăntați să ne alăturăm acestei inițiative. Trebuie să recunosc că am fost foarte impresionat de starea precară în care se aflau beneficiarii Fundației înainte de Revoluția din 1989. Mă bucur să văd că România modernă a făcut pași importanți în sens pozitiv și încearcă să rezolve această problemă socială. Programele derulate de Fundația Baylor Marea Neagră au rezultate concrete în acest sens. Apreciem foarte mult munca depusă de Fundație până în prezent. Suntem optimiști că printr-un efort susținut de educare și asigurarea accesului la servicii medicale pot fi ajutați atât beneficiarii programelor dvs., cât și familiile acestora. Centrul Clinic de Excelență Baylor din Constanța este un model de program în regiune. Vă felicităm pentru că v-ați asumat această provocare.” – a declarat dl. J. Knapp, Director General al ExxonMobil Exploration & Production Romania Limited.

« Inapoi la lista