Extinderea Centrului de Excelență Clinică Baylor

În anul 2015, fundația Baylor a demarat un amplu proiect de construcție pentru a permite extinderea cu încă un etaj a Centrului de Excelență Clinică din Constanța, din strada Prelungirea Liliacului nr. 10. Proiectul va fi finalizat pe parcursul anului 2016 și va permite modernizarea, reabilitarea și extinderea clădirii actuale, precum și extinderea serviciilor pentru comunitate ale fundației Baylor.

Ca urmare a noilor amenajări, vor fi reorganizate spațiile dedicate interacțiunii cu pacienții, organizându-se spații mai potrivite dedicate consilierilor individuale și de grup, asigurându-se cabinete medicale suficiente pentru toate nevoile pacienților deserviți și permițând defășurarea acțiunilor educative (seminarii, conferințe) într-un spațiu care ține pasul cu timpurile.

Finanțarea acestui proiect de desfășoară cu finanțare din Statele Unite ale Americii în proporție de aproximativ 90%, restul finanțării fiind asigurată de comunitatea locală.

Programele desfășurate la Centrul de Excelență se desfășoară în strânsă colaborare cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Încă din anul 2000 există o colaborare neîntreruptă între Fundatie și Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. În anul 2001 Baylor a  investit suma de 400.000 USD pentru reabilitarea și dotarea completă a clădirii din str. Prelungirea Liliacului nr 10;  iar in 2007, Fundația Baylor a investit suma de aprox. 90.000 de USD pentru renovarea și izolarea termica a fațadei clădirii mai sus mentionata.

« Inapoi la lista