Arhiva 2014

Pacienții nou diagnosticați cu HIV, cei mai receptivi la tratamentul preventiv antituberculos

Incă de la înființarea Fundației, echipa Baylor a avut o preocupare constantă și pentru coinfecțiile care pot afecta starea de sănătate a pacienților seropozitivi. Dintre acestea, infecția cu bacilul Koch (cel care determină tuberculoza (TB) este una dintre cele mai agresive, care necesită atenție medicală imediată.

Citeste mai mult

Norocos sau ghinionist

În toată literatura medicală citită de-a lungul anilor, în legatură cu SIDA, nu am remarcat nicăieri această alăturare de cuvinte, decât într-o singură publicație, referitoare la transmiterea infecției cu HIV.Se mai aprecia acolo că niciun factor, nicio activitate nu are un risc de 100% sau o siguranță așijderea. Așa e în lumea biologică!

Citeste mai mult

Fundația Baylor participă la Săptămâna Europeană de Testare pentru HIV

Săptămâna Europeană de Testare pentru HIV (European HIV Testing Week) a fost organizată pentru prima oară în 2013, în perioada 22-29 noiembrie. Aceasta a precedat celebrarea Zilei Mondiale de Luptă împotriva SIDA, care are loc în fiecare an pe 1 decembrie.

Citeste mai mult

Optimism la puterea 26

A apărut numărul 26 al revistei Optimism, revistă realizată de colectivul Fundației Baylor Marea Neagră.

Citeste mai mult

Sesiune de consiliere psihologică pentru părinți la Cora City Parc

Câțiva părinți, clienți fideli ai Cora City Parc, au avut ocazia de a discuta despre obstacolele întâlnite în educația copiilor, cu o echipă de psihologi din cadrul Fundației Baylor Marea Neagră. Întâlnirea a fost posibilă ca urmare a parteneriatului pe care Cora îl are de mai mulți ani cu Baylor România.

Citeste mai mult

Echipa Baylor a vizitat sediul central al AmeriCares

Constanța, România - Reprezentanți ai Fundației Baylor au vizitat recent sediul AmeriCares din Connecticut, pentru a învăța mai multe despre modul de lucru de aici și pentru a face cunoștință cu noua conducere a organizației. Echipa Baylor a avut posibilitatea să vadă cum lucrează partenerii de peste 10 ani ai Baylor și să învețe modele de bune practici în desfășurarea programelor de susținere a sistemului de sănătate.

Citeste mai mult

Serviciul de planificare familială al Fundației Baylor – model pentru întreaga țară

Coordonatorul programului de planificare familială din cadrul Fundației Baylor, dr. Violeta Cîndea a participat la cea de a–III-a Conferință Națională de Planificare Familială din România, care s-a desfășurat la Bistrița. Tema de anul acesta a fost “20 de ani de planificare familială în România: actualități și perspective”.

Citeste mai mult

Fundația Baylor a primit distincția ONG de Nota 10

Fundația Baylor a primit din partea OMV Petrom distincția ONG de Nota 10. Trofeul și diploma au fost acordate în cadrul Galei Oameni de Nota 10 organizată de compania petrolieră la sfârșitul săptămânii trecute, cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate.

Citeste mai mult

Grupurile terapeutice îi ajută pe pacienți să-si privească viața și cu alți ochi

Grupurile psihoterapeutice organizate periodic pentru pacienții seropozitivi ai Centrului de Excelență Baylor îi ajută pe aceștia să identifice situațiile problematice actuale sau anterioare și să găsească resurse pentru a trece mai ușor peste problemele cu care se confruntă din cauza diagnosticului și a tratamentului pe care trebuie să și-l administreze permanent. În funcție de tematica abordată, la finalul fiecărei întâlniri este citită o poveste terapeutică al cărei mesaj este legat de cele discutate.

Citeste mai mult

Oaspeți de seamă la Centrul de Excelență Baylor

Centrul de Excelență Baylor a primit oaspeți de seamă din țară și străinătate.

Citeste mai mult

Pagina urmatoare »