Arhiva 2011

Premii pentru voluntari!

Gala Voluntarilor, care a avut loc pe 5 decembrie 2011 in incinta Pavilionului Expozitional Constanta, a fost o ocazie pentru Fundatia Baylor Marea Neagra de a nominaliza voluntarii care s-au evidentiat in anul 2011 prin implicarea in activitatile organizatiei. Le multumim inca o data lui Mihai Mosneagu (locul 1), Irinei Pitilina (locul 2), Daniel Martac (locul 3) si Elenei Musat (cel mai creativ voluntar de la Baylor) si ii felicitam pentru munca lor la Baylor.

Citeste mai mult

Echipa de testare intra in vacanta

Stimati clienti din Constanta si Tulcea
In perioda 15 decembrie 2011 - 16 ianuarie 2012, echipa Centrului de testare este in vacanta. Programul de testare se va desfasura si pe parcursul anului 2012. Pentru programari online sau telefonice vom fi disponibili incepand cu 09 ianuarie 2012. Mai multe detalii gasiti pe pagina noastra www.test-hepatita.ro

Citeste mai mult

“Si Copiii Pretiosi merg la scoala!”- o campanie incununata cu succes

55 de copii au inceput asa cum trebuie noul an scolar datorita prietenilor Baylor. Campaniaa strans aproape 10 mii de lei, bani cu care au fost cumparate rechizite pentru copii cu varste cuprinse intre 3 si 15 ani. Micutii din ciclul primar s-au putut bucura de pachete ce au continut cate un ghiozdan, caiete, acuarele, pensule, creioane colorate, planseta, pasta de modelat, hartie creponata si glace, lipici, dosare, folii, stilou, pic, cartoane colorate, foarfece, vocabular si un bloc de desen. Cei de la gradinite au primit si carti de colorat iar cei din ciclul gimnazial au primit pachete in care aveau si caiete studentesti. Pentru 10 copii s-au achizitionat si haine: geci, treninguri si incaltaminte. City Park Mall a donat copiilor 50 de penare echipate. Prietenii Baylor care au sprijinit campania au primit drept multumire diplome de merit semnate chiar de copii.

Citeste mai mult

Specialistii Baylor invitati in Kirghizstan

Romania anilor ’90 exista. Daca va ganditi ca greselile nu se pot repeta, mai ales cand sunt recente, iata ca in realitate lucrurile se intampla totusi. Intr-un secol in care informatia pare a fi la indemana oricui, exista o tara in care aceleasi greseli intamplate si la noi, au facut ca peste 200 de copii din regiunea Osh, Kirghizstan, sa fie infectati cu HIV in sistemul medical, in urma cu doar 4 ani. Daca va aduceti bine aminte, acelasi lucru s-a intamplat si in Romania intre 1986 si 1989.

Citeste mai mult

Cand strigatul de ajutor se aude-n cor

Si am plecat… Nu aveam nici cea mai vaga idee ce ma asteapta. Misiunea parea simpla la prima vedere. Fundatia Baylor m-a invitat sa particip la o tabara pentru persoane infectate cu HIV, undeva intr-un complex la munte, pentru a cunoaste mai bine organizatia pentru care am ales sa lucrez prin programul “Voluntar de profesie”, al Fundatiei Vodafone. Am acceptat cu mare bucurie propunerea, mi-am luat aparatul foto si am plecat. Inca din autocarul care ne ducea pe toti la destinatie, am inceput sa studiez cu atentie echipa Baylor, acesti oameni atat de dedicati misiunii lor, dar mai ales persoanele infectate cu HIV pentru care fusese creata aceasta tabara.

Citeste mai mult

Baylor la ONGFest

Un intreg week-end ONGFest, Targul Economiei Sociale, aflat la a treia editie, a fost prezent la Constanta, iar Fundatia Baylor nu a putut rata oportunitatea de a fi prezenta la eveniment. Targul, promotor al comportamentului filantrop si voluntar, a fost organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) si a reunit peste 30 de organizatii neguvernamentale, numai in cadrul editiei din Constanta. Timp de o luna si jumatate, caravana ONGFest a vizitat zece orase ale tarii, inregistrand peste 53.000 de vizitatori.

Citeste mai mult

Baylor are „Voluntar de profesie”

Fundatia Baylor Romania are placerea sa va anunte ca din septembrie 2011 face parte din programul “Voluntar de profesie” al Fundatiei Vodafone. Voluntarul este Georgiana Anghel si este specialist in comunicare. Georgiana va ajuta la promovarea Programului de Testare si Consilere pentru HIV si virusurile hepatitice B si C de care poate beneficia orice persoana gratuit, rapid si confidential si impreuna cu echipa isi propune replicarea lui la nivel national.

Citeste mai mult

Premii la puterea a 3-a

Daca ai intre 14-24 de ani si vrei sa primesti un premiu simpatic (bratari cu USB inclus, suporturi de pahare si insigne cu sigla HCUBE), completeaza chestionarul atasat, introdu o adresa de email valida si trimite-ne raspunsurile tale pe office@baylor.ro. Cu ce te alegi in afara premiului? Vei face parte dintre tinerii care stiu cum […]

Citeste mai mult

Fundaţia Baylor Marea Neagră lansează Laboratorul Mobil de Testare si Consiliere

Fundaţia Baylor Marea Neagră a organizat o conferinţa de presă cu prilejul lansării oficiale a Laboratorului mobil de testare si consiliere pentru HIV si virusurile hepatitice B şi C. Momentul a marcat şi debutul unui nou proiect de testare şi consiliere realizat cu sprijinul Heineken Romania prin programul pentru responsabilitate socială realizat în parteneriat cu […]

Citeste mai mult

Cu Laboratorul Mobil in Dobrogea

Cu toate că suntem într-o perioadă economică dificilă, în care oamenii nu îşi permit să fie bolnavi, există persoane şi instituţii care, printr-un efort unit, reuşesc să găsească mijloacele prin care să întindă o mână de ajutor celor lipsiţi de bani şi informaţie.  Fundaţia Baylor Marea Neagră a iniţiat din 2007 un program prin care […]

Citeste mai mult

Pagina urmatoare »