Arhiva

Baylor a extins şi a modernizat Centrul Clinic de Excelenţă

Fundaţia Baylor Marea Neagră, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi cu Primăria municipiului Constanţa, au sărbătorit finalizarea lucrărilor de extindere şi modernizare ale Centrului Clinic de Excelenţă. La 15 ani de la inaugurare, sărbătoriţi anul acesta, Centrul Clinic de Excelenţă îşi primeşte pacienţii într-un spaţiu modern, curat şi utilat, un model pentru […]

Citeste mai mult

Ajută-ne să ajutăm! Medicamente pentru bolnavii cu HIV, donate de Fundaţia Baylor şi AmeriCares

Programul de donaţii de medicamente iniţiat de Fundaţia Baylor Marea Neagră continuă şi în acest an. În ultimii 10 ani, unul dintre cei mai vechi parteneri ai Baylor România, Fundația AmeriCares din Statele Unite ale Americii, a sprijinit programele Fundației Baylor Marea Neagră cu donații atingând o valoare totală de peste 60 de milioane de […]

Citeste mai mult

„Învață-mă să zâmbesc!”. Copiii beneficiari ai serviciilor Baylor fac terapie într-o tabără montană

Un grup de zece copii infectaţi şi afectaţi de HIV participă zilele acestea la o tabără terapeutică într-o staţiune montană. Excursia este parte a proiectului „Învață-mă să zâmbesc!” al Fundaţiei Baylor Marea Neagră, care își propune să dezvolte participanţilor la acţiune abilități de exprimare emoțională și relaționare socială. Tabăra terapeutică a îmbinat exerciții specifice terapiei […]

Citeste mai mult

Baylor continua programul de testare gratuita!

In 2011, aproximativ 8000 de romani au profitat de oportunitatea oferita de Baylor, aceea de a-si cunoaste starea de sanatate la capitolul boli infectioase de tipul hepatitelor B, C si HIV. Dintre acestea 618 persoane au primit diagnostice nefavorabile (au avut rezultate reactive la teste) si au fost orientate catre servicii de specialitate, oferite de Spitalul Judetean si cel de Boli Infectioase din Constanta. Acesta reprezinta un procent de aproximativ 8% dintre cei testati.

Citeste mai mult

Peste 20.000 de persoane din întreaga țară au beneficiat în 2014 de ajutorul Baylor

Ne apropiem de finalul unui an în care prin eforturile echipei, dar și cu sprijinul vostru, am reușit să obținem rezultate remarcabile în lupta cu bolile infecțioase. Astfel, am oferit consiliere și testare pentru HIV și hepatite pentru peste 8700 de persoane.

Citeste mai mult

Pacienții nou diagnosticați cu HIV, cei mai receptivi la tratamentul preventiv antituberculos

Incă de la înființarea Fundației, echipa Baylor a avut o preocupare constantă și pentru coinfecțiile care pot afecta starea de sănătate a pacienților seropozitivi. Dintre acestea, infecția cu bacilul Koch (cel care determină tuberculoza (TB) este una dintre cele mai agresive, care necesită atenție medicală imediată.

Citeste mai mult

Norocos sau ghinionist

În toată literatura medicală citită de-a lungul anilor, în legatură cu SIDA, nu am remarcat nicăieri această alăturare de cuvinte, decât într-o singură publicație, referitoare la transmiterea infecției cu HIV.Se mai aprecia acolo că niciun factor, nicio activitate nu are un risc de 100% sau o siguranță așijderea. Așa e în lumea biologică!

Citeste mai mult

Fundația Baylor participă la Săptămâna Europeană de Testare pentru HIV

Săptămâna Europeană de Testare pentru HIV (European HIV Testing Week) a fost organizată pentru prima oară în 2013, în perioada 22-29 noiembrie. Aceasta a precedat celebrarea Zilei Mondiale de Luptă împotriva SIDA, care are loc în fiecare an pe 1 decembrie.

Citeste mai mult

Optimism la puterea 26

A apărut numărul 26 al revistei Optimism, revistă realizată de colectivul Fundației Baylor Marea Neagră.

Citeste mai mult

Direcționează 2% din impozitul pe veniturile obținute în 2013 către Fundația Baylor

Distrugerea virusurilor hepatitice B și C și a virusului HIV de pe instrumente nu se realizează prin folosirea spirtului, a lămpilor cu ultraviolete sau a flăcării. Aceste metode sunt des folosite de populație care, din lipsa de informare, apelează la ele gândind că este de ajuns pentru a se proteja de o eventuală infecție cu cele trei virusuri. Fundația Baylor Marea Neagră informează cetățenii asupra metodelor corecte de distrugere a virusurilor hepatitei B și C și a HIV și, în plus, oferă celor care doresc posibilitatea de a se testa gratuit pentru a-și verifica starea de sănătate.

Citeste mai mult