Să o ajutăm pe Selma să meargă la şcoală!

fetita-v3Selma este fetiţa cu chibrituri a vremurilor noastre. Dar nu este personaj de basm, ci este o fetiţă care are nevoie de o poveste frumoasă. Iar noi trebuie să o ajutăm.

Selma are 12 ani şi este infectată cu HIV. Aşa s-a născut, virusul fiind unicul „dar” primit de la mamă. Acum, mama nu mai e…

Selma vede cerul. Casa în care locuieşte nu are acoperiş. Împreună cu bunica şi cu sora mai mică a locuit în condiţii mult mai rele. De ceva timp, bunica, cea care îngrijeşte cele două fetiţe, face eforturi să construiască o casă. Două camere mici prin ale căror ferestre fără geam intră acum ploaia. Dar planurile sunt mari. La primăvară vor avea ferestre şi acoperiş, vor avea o casă adevărată. Trei suflete au o singură dorinţă: un cămin, nu doar un acoperiş deasupra capului.

Selma merge la şcoală. Este prima din neamul ei care învaţă să scrie şi să citească. Îi place, merge cu drag, chiar dacă drumul este lung, Constanţa este departe de localitatea în care locuieşte, iar banii sunt puţin.

Selma este o luptătoare!

Selmei îi place la şcoală. Face temele singură, în cămăruţa care le ţine loc de casă. Însă dorinţa de a învăţa, de a deveni „om mare şi important” este mai mare decât orice piedică.

Selma are nevoie de ajutor. Pentru ca fetița să nu renunțe la școală are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.

O contribuţie oricât de mică poate duce la un ajutor imens: susţinerea unui copil să meargă la şcoală. Banii vor fi folosiţi pentru achitarea abonamentului pentru transport.

Ajut-o pe Selma să meargă la şcoală!

Donează în contul  RO34 UGBI 0000 0320 1470 2RON, Garanti Bank Constanţa

Orice contribuţie este importantă!

 

« Inapoi la lista